Bine ați venit pe pagina Institutului de Studii și Cercetări Interculturale (ISCI) al Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir”.
Read the Full Story
Intercultural relations
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec sit amet nibh. Vivamus non arcu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam dapibus, tellus ac ornare aliquam, massa diam tristique urna, ornare aliquam, massa diam tristique urna, ornare aliquam, massa diam,

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec sit amet nibh.

Read the Full Story
image Competență interculturală
image Relații interculturale
image Inovație interculturală

RokStories

 Bine ați venit pe pagina Institutului de Studii și Cercetări Interculturale (ISCI) al Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir”.

 

ISCI își propune să ofere un cadru de dezvoltare a competenței interculturale, un atribut esențial în lumea din epoca globalizării.

Competența interculturală reprezintă capacitatea unei persoane de a comunica adecvat și de a acționa eficient în raport cu o persoană aparținând unei culturi străine. Aceasta presupune înțelegerea sistemului de valori al străinului, empatizarea cu acesta, cunoașterea nu numai a limbii lui ci și a semnificației gesturilor, a mimicii, a intonației, a simbolurilor esențiale ale culturii sale. 

Competența culturală poate fi sporită prin educație interculturală, care poate fi înțeleasă atât în sens larg, ca prelucrare a experienței de viață interculturale - dobândite prin orice formă de contact cu o altă cultură - cât și în sens restrâns, ca formă organizată de dobândire a competenței interculturale. 

Anunturi

ISCI vă invită la prima ediţie a conferinţei internationale "EUROFRINGES. Intercultural Networking Strategies. Challenging Stereotypes", care va avea loc la UCDC intre 6-8 iunie 2013

mai mult...

In condiţiile în care există o cerinţă constantă a mediului academic de astăzi asupra corpului profesoral de a-şi intensifica activitatea de cercetare, vă invitam luni, 22 octombrie 2012, ora 14.00 în sala 130, pentru a participa la prima întâlnire informativă din acest an a institutului nostru.

 

Member Login